Skip to main content Skip to search

Starten met uw eigen zaak

Wenst u te starten met een eigen zaak? Proficiat!

Wat uw motieven of dromen ook mogen zijn bij Boekhoudkantoor Jacobs Niels helpen we u graag op weg om de eerste stappen als zelfstandige te nemen.

An investment in knowledge pays the best interest. -Benjamin Franklin

Als beginnende zelfstandige is het belangrijk dat u zich goed informeert over wat uw verplichtingen zijn en aan welke voorwaarden u moet voldoen om te kunnen starten. Dankzij de laatste wetswijzigingen zijn er reeds enkele voorwaarden geschrapt, zo hoeft u geen “bedrijfsbeheer” meer te kunnen voorleggen om te kunnen starten.

Verder kan u, dankzij onze geïnformatiseerde, digitale wereld al heel wat informatie terugvinden via het internet. Bovendien zijn er heel wat andere instanties, behalve boekhouders, waar u ook terecht kan met uw vragen. Als boekhoudkantoor werken wij eveneens nauw samen met enkele van deze instanties om u een totaal service te kunnen aanbieden.

Indien u reeds bepaalde vragen heeft en of een eerste gesprek wil inplannen kan u gebruik maken van de contactpagina of ons contacteren via mail of telefoon.
Ik zal u zo snel als mogelijk proberen te antwoorden.

Onze startersservice

Wil u starten in hoofd of bijberoep? Eenmanszaak of via vennootschap? Zijn er mogelijkheden om vrijstellingen te krijgen op de sociale bijdragen? Welke verzekeringen dient u te nemen? Wat zijn uw boekhoudkundige, administratieve en fiscale verplichtingen? Etc.…
Er zijn heel wat zaken die moeten worden bekeken alvorens u effectief kan starten, een eerste afspraak bij ons op kantoor om deze punten te overlopen is daarom zeker geen luxe.

Wordt u als starter klant bij ons kantoor, dan is het eerste gesprek trouwens geheel gratis.
Tijdens dit gesprek bespreken we uw idee en overlopen we samen wat de mogelijkheden zijn om de verplichtingen inzake sociaal statuut, boekhouding en dergelijke meer.

Bent u na het gesprek overtuigd van wat Boekhoudkantoor Jacobs Niels voor u en uw startende

onderneming kan betekenen? Dan brengen wij graag alle opstart formaliteiten voor u in orde.

 • Zo zullen wij u registeren bij een sociale verzekeringsinstelling
 • Uw ondernemingsnummer aanvragen en de registratie in de KBO in orde brengen
 • Eveneens al eventuele vergunningen zoals bv: een drankvergunning en een registratie bij het FAVV kunnen wij voor u in orde brengen
 • Het aanvragen van uw BTW nummer
 • Etc
 • We overlopen samen de oprichtingsformaliteiten
 • Helpen u bij het opstellen van een financieel plan
 • We maken de oprichtingsakte en publicatie ervan in orde of zorgen voor de nodige voorbereidingen voor een oprichting via de notaris
 • Uw vennootschap en de zaakvoerders schrijven we eveneens in bij een sociale verzekeringsinstelling
 • En zorgen voor de registratie van uw BTW nummer indien nodig
 • Etc